Bästa möjliga förutsättningar

Dela inlägget

1-0 i matcher och serien vänder hem till Karlstad där FBK har chans till att utöka serien till 2-0 i en arena de varit framgångsrika i större delar av säsongen, samtidigt som HV utmärkt sig med sitt bortaspel.
Under de två möten lagen haft i LLA har lagen vunnit en match vardera, där HV har plusstatistik med 6-3 i målskillnad.

Sett över serien var FBK delad tvåa i antal poäng man tagit på hemmaplan medan HV var det bästa bortalaget.
Är det statistik att gå på? Skulle inte tro det. Enligt mig finns det både för- och nackdelar för båda lag den här andra kvarten.

Färjestad:

  • Publikens stöd och hemmaplan borde vara tändvätska nog för Färjestad. Och att ha möjligheten att ha ett två matcher stort övertag inför en bortamatch i Kinnarps på torsdag.
  • I förra matchen visade Karlstadlaget upp att man kan stänga till mittzonen och stänga ute ett HV71 som såg mer och mer oinspirerat ut och såg inte ut att hitta något spel, vilket gjorde att FBK kunde ta till vara på misstagen och samtidigt få ett självförtroende till att skapa ett eget spel och i princip dominera den andra perioden och delar av den tredje.

HV71:

  • Plattmatchen senast? Hur svårt ska det vara att tagga till för något sådant? Ett HV som lär kunna gå ut hårt direkt efter nedsläpp för att sätta sin prägel på matchen.
  • Bortaspel mot hemmaspelet, saker som kanske tar ut varandra. Men det ska väl mycket till för att laget ska göra en liknande insats igen. Men ser vi ett spel som i den första kvartsfinalen tror jag inte HV71 kan reparera det här. Då blir det direkt ett psykologiskt övertag för Färjestad när serien går tillbaka till Jönköping igen. Även om jag inte vill gå så långt i förväg redan nu.

Hur som helst, alla kan hålla med om att alla - lag som supportrar i de båda lagen kommer vara rejält taggad för spel och vill nog sätta igång matchen redan nu. Vi fick se en rätt fysisk kamp i första kvarten där det small till och från, även om det bara blev ett par klockrena tacklingar. Men det som utmärkte sig mest förutom FBK-dominansen var ju det griniga spelet efter avblåsningar. Precis som man vill se det i ett slutspel, något som inte kommer att avta så länge som de här lagen möts.
En intressant punkt kan vi hitta bland formen i de båda lagen också, de senaste fem matcherna har både Färjestad och HV713 segrar, 2 förluster, 15 gjorda mål och 14 insläppta mål. Och är det något vi vet så är dagsform och inställning något avgörande för en match utgång, vilket vi sett den här säsongen där alla kan slå alla.

Ett glädjeämne i Färjestad är att Stefan Meyer är tillbaka i spel igen rapporterar Färjestad, vilket betyder att FBK kan matcha en hel trupp och en Meyer som kommer passa som handen i handsken i ett slutspel och hjälpa Frögga, Basse och Holtet med det där tuffa och grisiga spelet som de gör så väldigt bra.
Vi har bästa möjliga förutsättningar till en intressant match där många frågetecken kommer att rätas ut mellan två lag som hatar varandra, och älskar att vinna.

I den andra matchen mellan Frölunda och Brynäs så är det ingen tvekan om att Frölunda är favoriter. Domslut emot sig sist och underläge i matchserien när det vänder hem till Göteborg är några av sakerna som pekar mot att serien kvitteras till 1-1 ikväll.

Dela inlägget