Om bloggen | About us

Vilka är vi på fbkbloggen?

Fbkbloggen följer och rapporterar om SHL-laget Färjestad BK. Från försäsong till glödande slutspel, från svenska rinkar och vidare ut i Europa – vi punktmarkerar laget i våra hjärtan!

Intresset från våra läsare har varit fantastiskt och sporrande och vi jobbar nu därför intensivt på att utvidga vår rapportering till att omfatta hela familjen Färjestad. Vi följer juniorverksamheten med klubbens alla lovande  ungdomar så mycket vi bara hinner, och hänger givetvis så mycket vi kan med det nystartade damlaget! Utöver detta kan ni också räkna med ett och annat hockey/sportrelaterat inlägg av mer allmän karaktär.

Foto: Simone Syversson, Enomis

Foto: Simone Syversson, Enomis

Bloggen är helt fristående, drivs ideellt men är en del av företaget Bad Luck Bird Productions, det vill säga registrerat för F-skatt.

About us

Fbkbloggen is a blog that covers all news regarding the Swedish Hockey League Club, Färjestad BK.

We follow the team throughout the whole season and report from the games in SHL and CHL. Fbkbloggen was founded in 2012 and is run by Magnus Sjöberg (magnus [at] fbkbloggen.se) and Marie Angle (marie [at] fbkbloggen.se). You also find us on Twitter @fbkbloggen, Facebook, Instagram and YouTube.

Vårt material

Du får hemskt gärna citera våra texter, men som upphovsrättsinnehavare ser vi det då som självklart att du gör det ansvarsfullt och anger oss som källa. Vill du använda någon av våra bilder hör du av dig till oss, så får vi diskutera villkoren för detta.

Uppstarten och framväxten av fbkbloggen.se

Bloggen startades i samband med SM-slutspelet 2012 av Magnus Sjöberg i syfte att ventilera åsikter och tankar kring Färjestad BK, inspirationen till att bloggen kom igång var från ingen mindre än HV-supportern och bloggaren på hvbloggen.se, Zoran Molnar.

Marie Angle anslöt under sommaren samma år, och under de snart tre säsonger som gått sedan dess har vi ökat vår bevakning rejält. Vi har bland annat varit med under lagets resor och ET-spel i Bratislava, Schweiz och Berlin, CHL-spel i Europa samt på en rad bortaresor här hemma i SHL. Vi rapporterar live från i princip alla A-lagets matcher och följer så gott som alla damernas matcher samt övriga lag i mån av tid.

Magnus,
vem är det?

Magnus Sjöberg är en 26-årig kille som älskar sport och teknik i många former. Jag tittar väldigt mycket på hockey och främst SHL och NHL som jag följer med stort intresse.
Som ni förstår är det FBK som gäller här i Sverige, och i NHL är det Anaheim Ducks som är laget jag följer. Även om jag också följer Washington Capitals till viss del i den östra konferensen.
Följer annars också Bayern München i tyska Bundesliga och i den svenska fotbollen är det Giffarna Sundsvall som gäller.

Har också ett intresse för golf även om jag önskade att jag kunde spela mer än vad jag brukar. Står fortfarande kvar på mitt handicap på 36 då jag inte spelat särskilt mycket sedan jag tog mitt gröna kort för tre somrar sedan på Norrfällsvikens GK i den vackra skärgården i Höga Kusten.

Förutom den här bloggen så har jag också varit redaktör för Färjestad på SvenskaFans.com och skrev på den sidan i ungefär 3,5 år innan jag startade upp den här bloggen. Har en högskoleexamen inom grafisk teknik likt en kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap där jag i nuläget jobbar som säljare, tycker även om att skriva och trivs i en redaktörs- och skribentroll likt i en kommunikationsroll. Bloggens logotyp är skapad av undertecknad.

Marie,
vem är det?

Kortversionen: Värmlänning, besatt av staden i mitt hjärta – New York – och med ett glödande intresse för hockey i allmänhet och FBK i synnerhet.

Vill ni veta mer?

Tja, innan jag för några år sedan sedan antog Magnus erbjudande om att hänga med på den nystartade fbkbloggen hade jag skrivit för Svenska Fans Färjestadsredaktion under några säsonger.  Jag har också en bakgrund som allround-journalist, med Värmlands största tidningar som arbetsgivare. Idag arbetar jag som gymnasie- och yrkeshögskolelärare i ämnena svenska, svenska som andraspråk, samhällskunskap och kommunikation, men har för närvarande tagit delvis tjänstledigt för att fokusera mer på mitt frilansskrivande och bloggande. Jag har tidigare studerat media- och kommunikation, strategisk kommunikation och marknadsföring och är väldigt intresserad av det området. I höst läser jag kursen “Sport, marknadsföring och varumärken” på Malmö Högskola. Min dröm är att få arbeta med en kombination av skrivande/kommunikation, sport och marknadsföring på heltid.

Jag följer all hockey som jag kommer över, vilket innebär att det blir en hel del matcher i olika serier/ligor under säsong. Live är bäst – jag har under många år haft årskort på ståplats i LLA – och min släkt och mina vänner har lärt sig att inte planera in vare sig fika eller fest under matchdag om de vill ha mig på gästlistan.

Utöver SHL och en och annan match i Allsvenskan följer jag också NHL så mycket jag hinner. Mitt favoritlag sedan barnsben är Philadelphia Flyers, då legendariske målvakten Pelle Lindbergh var min allra första favoritspelare. Jag var inte så gammal när han tragiskt rycktes bort, men jag minns det som om det vore igår. Jag följer också Washington Capitals sedan en av mina nuvarande favoritspelare, Marcus Johansson, anslöt till klubben.

Foto: Robin Angle/fbkbloggen

Foto: Robin Angle/fbkbloggen

Mitt ishockeyintresse sträcker sig tillbaka till min tidigaste barndom och mina allra första skär på isen. I samma ögonblick som jag fick se spelarna med puck och klubba på andra sidan isen, visste jag att piruetter och fluffiga prinsess-skridskor inte var min grej. Tyvärr fanns inga möjligheter för mig att spela (i organiserad form) eftersom tjejlag fortfarande var en utopi på den tiden, och jag fick hålla mig till fotboll istället.

Men trots att jag inte själv har spelat har mitt glödande intresse för hockey bestått, och visar inga tecken på att avta. Jag är en ruskigt dålig förlorare, enögd när det väl gäller och mycket intresserad av psykologin runt spelet. Med mina texter hoppas jag att kunna ge nya, vidare perspektiv på såväl hockey i allmänhet som Färjestad i synnerhet samt förmedla en passion för sporten som har allt!

Förutom oss redaktörer hittar ni också Robin Angle och Joakim Angle här på fbkbloggen

Robin Angle är fotograf. Han har en egen fotoblogg där han lägger upp sina bilder (inte bara hockey). Robin kan anlitas för olika typer av fotografering, och om ni vill använda/köpa någon av hans hockeybilder från bloggen tar ni kontakt med oss via kontakt [at] fbkbloggen.se.

Joakim Angle är bloggens allt-i-allo och hjälper till med att marknadsföra bloggen och skapa kontakter i sociala medier samt mot sponsorer/annonsörer. Ni hittar honom också allt oftare bakom kameran.

Vill ni annonsera på bloggen så skicka ett mejl till ovanstående adress, eller läs mer här.