Rätt fokusering

Dela inlägget

Slutspelet är inte sig likt, så kan man sammanfatta semifinalserien efter en rafflande kvartsfinalserie mot HV. Samma känslor finns inte mot ett lag som Brynäs och matcherna mot gävlelaget känns inte lika bra. Kvällens match var ett sömnpiller och man kan inte tro att det är slutspel vi tittar på, ungefär så känns det.

Fokuset från fans har legat på domarna hela slutspelet, rätt eller fel är lätt att svara på, det är givetvis inte så det ska vara. Och jag kommer inte bedöma deras insatser heller, för alla vet hur det ligger till med den biten. Spelarna verkar även de tänka på fel saker och tänker inte till vad deras beslut på isen kan få för konsekvenser på isen i matcher som är så pass tät som de är.
Om det alltid sett ut så här minns jag inte, kanske lika bra det. Men slutspelet känns inte lika intressant som tidigare just för att media, spelare och domare tillsammans bidrar till en ny syn på hockeyn. För hur ofta får vi inte läsa, diskutera och höra om allt annat än vad som egentligen är själva hockeyn?

För övrigt så har Brynäs 2-1 i matcher och Färjestad får chansen att kvittera serien på söndag inför fullsatta läktare i Löfbergs Lila Arena, en chans de måste ta för annars tror jag den här serien är över för Färjestads del. Ett FBK som gjorde en rätt okej bortamatch i Gävle, men någon underhållande hockey var det verkligen inte. Vill se ett mer fokuserat Färjestad i den fjärde matchen där man spelar som ett lag och slutar tar onödiga utvisningar, även om bedömningsnivån uppenbarligen är annorlunda från match till match från domarna. Men det går inte att skylla ifrån sig där i det långa loppet, utan det är hur laget uppträder på isen som är avgörande hur långt man ska nå i det här slutspelet.

Jag hoppas vi får se Christopher Nihlstorp tillbaka på isen, för även om man inte kan skylla förlusten på ”P-W” så ser det ut som att laget får ett bättre självförtroende på isen när ”Torpet” vaktar målet, han släpper inte heller lika många returer som även det så klart kan bidra med en osäkerhet då pucken ofta åker rätt ut i banan.
Det finns en del att jobba på så klart, och disciplinen är en del av det hela. De måste hitta tillbaka till spelet som de visade upp mot HV71 i kvartsfinalen, för det här kommer inte bli lätt, tvärtom. Brynäs är ett offensivt skickligt lag som inte tvekar på samma sätt som FBK tycks göra i sin anfallszon. Varför det här med att hålla puck istället för att slänga dem mot mål som öppnar upp för både styrningar och returer? Det såg lite bättre ut med det i den här senaste matchen. MEN (!) Färjestad måste teka bättre, detta är deras största svaghet i det här slutspelet. Med det kommer också fler målchanser. Dessa nämnda saker räknar jag med att FBK förbättrar ytterligare på söndag, för det var ett steg framåt idag.

Vad ska vi tro om Frögren- och Tollefsen-ryktet då? Blir det så att ”Frögga” lämnar efter säsongen? Lär givetvis bli riktigt tråkigt om det händer då Frögren är en publikfavorit och en viktig del av laget, Tollefsen kan vara en fullt godkänd ersättare, men är han beredd att offra sig för laget som Frögren gör? Lite spännande tycker jag. Men det återstår att se som sagt hur det blir med den biten, nu hoppas vi först och främst på en seger mot Brynäs härnäst.

Dela inlägget