Nyhet på bloggen, SM-slutspel och Stanley Cup

Dela inlägget

Efter ytterligare en tids frånvaro på bloggen på grund av andra saker så har jag ”jobbat fram” ett nyförvärv under dessa silly season-tider. Och det är då inte en förstärkning i Färjestad BK, utan på fbkbloggen.

Nyförvärvet handlar om den eminente skribenten och krönikören Marie Angle  som jag haft förtroendet att ha på FBK-redaktionen på SvenskaFans, men som vi nu båda har lämnat och där Stefan Löfstrand kommer att ta över som redaktör efter mina 3,5 år på sidan. Marie har främst utmärkt sig för sina mycket läsvärda krönikor som uppskattats och skapat debatt från både FBK- som motståndarfans. Nyheten att Marie beslutat sig för att vara en del av fbkbloggen är väldigt kul och hon kommer säkert presentera sig ytterligare framöver, liksom under menyn ”Om bloggen”.

I FBK-väg har laget värvat Modos nu före detta lagkapten Ole-Kristian Tollefsen som är tänkt som ersättare till Jonas Frögren, ett treårskontrakt har skrivits där, med ett optionsår det sista året. På forwardsplats så kommer också Jack Connolly in på ett tvåårskontrakt. En spelare som varit väldigt framträdande på universitetsnivå i Nordamerika där han den här säsongen vann priset som bäste spelare i collegehockeyn efter 60 poäng (20+40) på 41 matcher.

Trots att Färjestads säsong är över så är inte SM-slutspelet det, där Skellefteå möter Brynäs och ligger under med 2-3 i matcher när serien går vidare till Gävle och Läkerol Arena på torsdagen. Brynäs 3-0 i matcher kändes väldigt betryggande för gävlelaget så klart, och mindre bra för SAIK-fansen och i princip resterande del av landets supportrar i de flesta lag, just med tanke på hur många tycker att Brynäs haft flyt och domslut med sig och hur de uppträder på isen. Hur den här serien kommer sluta har genast blivit omöjligt att säga efter att Gävle kommun tycktes ha tagit ut SM-guldet i förskott efter 3-0 i matcher, men nu alltså har förlorat två raka matcher. Risken för BIF finns ju nu att det sätter sig i huvudet på dem, men en kokande tablettask med 8400 handklappor på läktarplats kan vara vad de behöver nu, även om hemmaplanen inte visat sig betyda så mycket i det här slutspelet.

Hur tar Svedberg/Holmqvist bytet från senaste matchen? Hur som helst så är det helt öppet i den här serien nu och jag blir inte förvånad om det går till sju matcher och Anders Söderberg får sitt guld efter fem SM-silver.
Vem jag hoppas och tror på vet jag inte riktigt, Brynäs har ju imponerat under säsongen, men jag måste ändå säga att Skellefteå tar det här. Och det är nog för att jag mer hoppas på det.

I Stanley Cup-slutspelet så ligger två väntade lag att gå långt under i sina serier, Pittsburgh Penguins och Vancouver Canucks som båda har 0-3 i matcher mot Philadelphia Flyers respektive LA Kings, vem hade kunnat ana det?
För tidigare FBK-spelaren Marcus ”MoJo” Johansson så ligger hans Washington Capitals under med 1-2 i matcher mot  Boston Bruins och där fjärde matchen spelas i Verizon Center imorgon natt där det väntas att Johansson tar plats tillsammans med Alex Ovechkin och Brooks Laich i förstakedjan, liksom i första PP-uppställningen med Ovechkin, Green, Perreault och Brouwer.

/Magnus

Dela inlägget