Det unga gardet och verkligheten

Dela inlägget

Som ni alla har märkt så är aktiviteten lika med noll här på bloggen, av flera anledningar. Den första är ju så klart att säsongen är slut och VM spelas liksom Stanley Cup borta i Nordamerika där Marcus Johanssons Washington Capitals har 3-3 i matcher mot New York Rangers där den sjunde och avgörande matchen spelas inatt 01:35, där det ska avgöras vem som gör New Jersey Devils sällskap i den östra konferensfinalen.

Den andra anledningen till att aktiviteten är låg är att jag börjat som lärling på ett jobb jag ska vikariera på under sommaren och har den gångna veckan inlett med fyra stycken nattskift.
Det återstår att se när vi kommer igång på allvar igen, men det är lite körigt just nu, som tur i detta ärende är ju att det inte händer något speciellt kring laget utan truppen är i det närmsta spikad i nuläget. Dock så har Färjestad inlett jakten på Jonas Brodins ersättare berättar Thomas Rundqvist för Värmlands Folkblad, vilket man kan förstå trots att FBK inte hört något från Minnesota om hur de vill göra nästa säsong. Men man förstår givetvis att det inte kommer att gå att behålla Brodin efter det VM han gjort och hur han spelat i Färjestad med sin enorma kyla och smarta enkla spel som gör honom den han är, en talangfull spelare som har en ljus framtid till mötes.

Lagbygget ser inte starkare ut för nästa säsong, men jag tycker ändå det ser spännande ut med Jack Connolly som väntas bli lagets poängspruta – MEN, är det bara honom vi ska förlita oss på ska producera framåt? Färjestad och Thomas Rundqvist ser nog gärna att spelare som Åslund, Lundh, Paulsson och Johansson kliver fram ännu mer också. Dessutom så tycker jag det blir spännande att se vad Max Görtz kan göra om han får chansen att spela i A-laget hela säsongen. Där har vi en spelare med potential att kliva fram med sitt spel där han är duktig på att gå på mål och där vi vet att man måste vara för att skapa de bästa chanserna, något vi inte såg mycket av säsongen som gick. Thorell även han imponerar och kommer vara en spelare som blir intressant som förlängt sitt kontrakt över den kommande säsongen till att börja med.
Färjestads unga garde kommer bli väldigt betydande för lagets framtid och måste matchas på rätt sätt, och sen lever vi också i det ständiga hotet om att spelare rör sig mot NHL efter en eller några säsonger i Elitserien.

Sen kan man undra hur det blir med Nihlstorp och en eventuell flytt mot NHL efter en stark säsong. För de svenska målvakterna blir mer och mer intressant för NHL-lagen då Sverige blir mer och mer framgångsrik att ta fram och utveckla målvakter med dagens kunskap och tekniska hjälpmedel.
Här har ju givetvis Färjestads eminenta målvaktstränare Erik Granqvist en stor roll som producerar målvakt efter målvakt som får stort intresse från NHL.
Jag och resten av alla FBK:are vill självklart ha kvar ”Torpet” i FBK nästa säsong, men i den nämnda intervjun i början av det här inlägget från Värmlands Folkblad så har Rundqvist givetvis vetskapen av att hotet från NHL finns och att man inte sitter still och väntar på hur det blir, utan han ser sig omkring och är beredd att agera om det behövs.

Vem kan bli ”Broddas” ersättare? Att ersätta honom blir svårt med den lönen, utan den som nu kommer in i Färjestad lär inte hålla samma klass om man säger så, om det inte blir en spelare med potential och som är relativt ung. Det återstår att se hur den sista pusselbiten ser ut på backplats, och om vi får behålla ”Torpet”.

Hur laget ser ut nu syns nedan, listan har jag uppdaterat från tidigare, och fram tills nästa gång, på återseende.

Målvakter:
M1 – Christopher Nihlstorp
M2 – Fredrik Pettersson-Wentzel
M3 – Luca Boltshauser

Backar:
B1 – Sanny Lindström
B2 – Magnus Nygren
B3 – Anton Grundel
B4 – Johan Larsson
B5 – Oscar Klefbom
B6 – Ole-Kristian Tollefsen
B7 – Calle Andersson
B8 – Chris Lee
B9 – ?

Forwards:
F1 – Rickard Wallin
F2 – Christian Berglund
F3 – Per Åslund
F4 – Patrik Lundh
F5 – Marcus Paulsson
F6 – Mikael Johansson
F7 – Joakim Hillding
F8 – Anders Bastiansen
F9 – Marius Holtet
F10 – Linus Fröberg
F11 – Max Görtz
F12 – Jack Connolly
F13 – Erik Thorell

Källan angående jakten på Brodins ersättare kan ni läsa här på VF.se

/Magnus
@magnussjoberg

Dela inlägget